Dariusz Polkoski

Realizator programu “Odzyskać Dziecko”, trener TZA
Brief info

Funkcja i zadania w fundacji: Realizator programu “Odzyskać Dziecko”, trener TZA

Ilość czasu w fundacji: 6 lat

Kilka słów o sobie i pracy: "Prawnik z wykształcenia, społecznik z zamiłowania. Realizator programu „Odzyskać Dziecko”, Trener Treningu Zastępowania Agresji, Ukończony kurs Terapii Skoncentrowanej Na Rozwiązaniach, Dialog Motywujący, Podejście Gestalt, Terpia Schematów oraz Mediacji Rodzinnych. Pracował jako wychowawca grupy specjalistycznej dla dzieci i młodzieży, asystent rodziny, kurator sądowy, koordynator projektów. Obecnie Prezes Zarządu Fundacji Wspierania Rodziny i Społeczeństwa ISKRA.

Swoją karierę zawodową zaczynałem jako wolontariusz, więc od podszewki znam pracę w organizacjach społecznych. Lubię jak się dużo dzieje, wszędzie mnie pełno. Jeden etat to zawsze było dla mnie za mało i ciągle szukam sobie dodatkowego zajęcia. Podobnie prywatnie. Lubię przebywać wśród ludzi, duże koncerty i jedzenie na mieście, ale czasami lubię też rzucić wszystko i wyruszyć na szlak w piękne polskie Tatry, gdzie mogę odpocząć od codzienności i naładować baterie.
Uwielbiam nowe miejsca, smaki, ludzi. Podróżnik, fan muzyki, miłośnik wszystkiego, co górskie i hiszpańskie.”

Zespół o Darku: Darek jest naszym jedynym "merytorycznym" mężczyzną w Fundacji. Jest naszym ratownikiem do zadań specjalnych czyli np. prowadzi treningi zastępowania agresji, jest mobilny i dojedzie na podlasie, mazowsze do Warszawy i wszędzie gdzie realizujemy program, zorganizował wyjazd terapeutyczny z rodzinami w góry. Ma ogromny szacunek do zmagań i wysiłku jaki rodziny podejmują w programie. Jego pasje nas zachwycają a poczucie humoru bawi nas niekiedy do łez.
Super, że mamy go w zespole.