Fundatorki

Magdalena Cechnicka – terapeuta rodzinny. Absolwentka Wyższej Szkoły Pedagogiki Specjalnej (obecnie Akademia Pedagogiki Specjalnej) i 4-letniej Szkoły Psychoterapii Rodzin OPTA. Studiowała nauki humanistyczne w Nicei i Zurychu. Prowadzi psychoterapię indywidualną, małżeńską i rodzinną w Pracowni Relacji SYWIRE. Jest pod stałą opieką superwizyjną Polskiego Towarzystwa Psychologicznego. Obecnie pełni funkcję Prezesa Zarządu Fundacji Wspierania Rodzin „Korale”.

Izabela Owczaruk – psycholog, trener grup psychoedukacyjnych, szkoleniowiec. Specjalista pracy z rodziną. Autorka książki i filmu pt. „Odzyskać dziecko” oraz artykułów o tematyce rodzinnej. Prowadzi zajęcia umiejętności wychowawczych. Autorka i realizatorka programów dla dzieci i rodziców takich jak: „Prawdy i Mity w Rodzinie”, „101 pomysłów na nudę, czyli jak bawić się z dziećmi by lepiej się uczyły” oraz wakacyjnych wyjazdów terapeutycznych dla dzieci i rodziców. Konsultant zespołów pracujących z dzieckiem i rodziną. Prowadzi praktyczne zajęcia na uczelniach: Akademii Pedagogiki Specjalnej, Kolegium Nauczycielskim UW oraz Wyższej Szkole Przymierza Rodzin. Współzałożycielka i pierwsza kierownik Ośrodka Reintegracji Rodziny przy Domu Dziecka nr 10 w Warszawie. Mediator spraw karnych z udziałem nieletnich oraz mediator rodzinny spraw rozwodowych i okołorozwodowych. Obecnie pełni funkcję Vice Prezesa Fundacji Wspierania Rodzin „Korale”.